Przejdź do głównej treści

Alantoin

Alatonina w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Alantoina

Opis składnika:

Pochodna kwasu moczowego, organiczny związek chemiczny pozyskiwany naturalnie z roślin (m.in. z klonu, żywokostu, soi czy fasoli). Stosowana w medycynie i w kosmetyce, nie powoduje podrażnień. Ma właściwości nawilżające, chroni przez promieniowaniem UV, tonizuje, przeciwdziała nadmiernej potliwości. Przyspiesza odbudowę uszkodzonych komórek i połączeń międzykomórkowych, przez co wspomaga regenerację ran. Stymuluje wzrost tkanek a jednocześnie ogranicza działanie mutagenne innych substancji.

 

Działanie kosmetyczne:

Jest niezbędna do ochrony tatuażu przed działaniem promieni słonecznych. W pierwszym etapie wspiera regenerację i redukuje podrażnienia, później natomiast przeciwdziała przesuszaniu skóry, wiążąc cząsteczki wody.

Alantoinę znajdziesz w:

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.