Przejdź do głównej treści

Aloe Barbadensis Leaf Extract

Ekstrakt z liści aloesu zwyczajnego w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Ekstrakt z liści aloesu zwyczajnego

Opis składnika:

Naturalny wyciąg z aloesu zwyczajnego. Jest bardzo powszechnie stosowany w kosmetologii ze względu na swoje liczne dobroczynne właściwości. Koi podrażnioną skórę, uśmierza podrażnienia wywołane np. alergiami czy oparzeniami. Zmniejsza wydzielanie sebum, redukuje trądzik. Nawilża skórę i odbudowuje ścianki naczyń krwionośnych, dzięki czemu ułatwia działanie innych składników. Wyrównuje koloryt przebarwień i wpływa na wygładzanie blizn. Ma również działanie antyoksydacyjne – spowalnia starzenie się skóry.

Działanie kosmetyczne:

W kosmetykach odpowiada za utrzymanie wilgotności produktu. Z uwagi na swoje kojące właściwości, stanowi składnik produktów dla alergików. Łagodnie pielęgnuje i nawilża wytatuowaną skórę, wspierając jej regenerację.

Ekstrakt z liści aloesu zwyczajnego znajdziesz w:

 

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.