Przejdź do głównej treści

Butyrospermum Parkii Butter

Masło Shea w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Masło Shea

Opis składnika:

Olej roślinny wytwarzany z owoców drzewa masłosz Parka. Bogate w jednonienasycony kwas oleinowy i nasycony kwas stearynowy. Zawiera fitosterole – składnik błon komórkowych roślin będący podstawą leków. Jest niemal bezwonny, o białawej barwie i konsystencji pasty. Znajduje zastosowanie zarówno w kosmetyce, jak i w kuchni (nadaje się do spożycia). Jest także elementem obrzędów religijnych rdzennych ludów Ugandy. Nie jest potencjalnym alergenem i nie istnieją ograniczenia w zakresie stosowania go w kosmetykach.

Działanie kosmetyczne:

Jest emolientem tworzącym na skórze film zapobiegający nadmiernemu parowaniu wody, działa więc nawilżająco, zmiękczająco i wygładzająco. Dzięki niemu wytatuowana skóra pozostaje jędrna i nie wysusza się.

 

Masło Shea znajdziesz w:

 

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.