Przejdź do głównej treści

Caprylic/Capric Triglyceride

Trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy

Opis składnika:

Emolient pozyskiwany z oleju kokosowego. Ma właściwości natłuszczające – tworzy na skórze film chroniący naturalną warstwę lipidową. Dzięki temu jest ona miększa, gładsza i lepiej odżywiona, a także nawilżona. Jednocześnie przepuszcza powietrze, skóra może więc swobodnie oddychać. Nie wykazuje negatywnego działania na środowisko. Zmniejsza aktywność wolnych rodników, dzięki czemu pozwala na dłużej zachować młody wygląd skóry, jej elastyczność i sprężystość. Jest łagodny także dla błon śluzowych.

Działanie kosmetyczne:

Dzięki właściwościom nawilżającym i natłuszczającym, jest szczególnie polecany do pielęgnacji wytatuowanej skóry latem, gdy jest ona narażona na przesuszenie. Poprawia także właściwości fizyczne kosmetyków, ułatwiając ich aplikację.

Trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy znajdziesz w:


 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.