Przejdź do głównej treści

Cetearyl Stearate

Cetearyl Stearate w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Stearynian cetylostearylu

Opis składnika:

Stearynian cetylostearylu jest estrem kwasu stearynowergo i alkoholu cetearylowego. To substancja pochodzenia naturalnego. 

Działanie kosmetyczne:

W kosmetykach zwiększa lepkość produktu, dzięki czemu ułatwia jego aplikowanie i poprawia konsystencję. Jest emolientem, co oznacza, że tworzy na skórzę ochronny film zapobiegający nadmiernemu odparowywaniu wody. Powoduje to poprawę nawilżenia skóry. Ponadto kondycjonuje wytatuowaną skórę – zmiękcza ją i wygładza. 

Stearynian cetylostearylu znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.