Przejdź do głównej treści

Citric Acid

Citric Acid w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Kwas cytrynowy

Opis składnika:

Kwas cytrynowy zaliczany do alfahydroksykwasów. Brzmi poważnie, jednak jest bardzo bezpieczną substancją, często wykorzystywaną w przemyśle spożywczym. Większość polskich kuchni jest w niego wyposażona. W produkcji kosmetyków również znajduje zastosowanie dzięki swojej przystępności i bezpieczeństwu stosowania.

Działanie kosmetyczne:

Jego główną rolą w kosmetyku jest regulacja pH oraz działanie antyoksydacyjne (wydłuża przydatność produktu).

Kwas cytrynowy znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.