Przejdź do głównej treści

Coco-betaine

Coco-betaine w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa:  Betaina kokosowa

Opis składnika:

Środek powierzchniowo-czynny. Pełni rolę stabilizatora. Tworzy mieszane micele dzięki czemu poprawia konsystencję kosmetyku myjącego. Zwiększa stabilność i objętość piany, poprawia lepkość kosmetyku oraz zapewnia jego lepszą przejrzystość. Łagodzi działanie drażniące innych składników powierzchniowo-czynnych, co zapewnia jeszcze większą delikatność preparatu myjącego. Znajduje więc zastosowanie w delikatnych produktach myjących, np. piankach.

Działanie kosmetyczne:

Poprawia jakość piany w kosmetyku – sprawia, że jest jej więcej. Zmniejsza ryzyko podrażnienia świeżo wytatuowanej skóry. Wykazuje również delikatne działanie pielęgnujące, dzięki czemu wspomaga regenerację.

Betainę kokosową znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.