Przejdź do głównej treści

Coco-caprylate/Caprate

Coco-caprylate/Caprate w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Kokaprylan

Opis składnika:

Kokaprylan jest mieszaniną estrów kwasu kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego. Tłusty emolient pozyskiwany z alkoholi znajdujących się w tłuszczu kokosowym. Naturalna substancja o właściwościach okluzyjnych – oznacza to, że tworzy na powierzchni skóry warstwę zapobiegającą odparowaniu wody, a zatem działa pośrednio również nawilżająco. W przeciwieństwie do sztucznego silikonu, nie upośledza przy tym wymiany gazowej skóry. Nie jest zalecane jego stosowanie bezpośrednie – wówczas może działać komedogennie. Sprawdza się natomiast jako jeden z elementów kosmetyków nawilżających, natłuszczających i pielęgnujących.

Działanie kosmetyczne:

Intensywnie zmiękcza i wygładza skórę. Jest stosowany zarówno w kremach i balsamach, jak i w kosmetykach myjących, odbudowując naturalną warstwę lipidową w czasie rzeczywistym. Natłuszcza i odżywia strefę tatuażu.

Kokaprylan znajdziesz w:

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.