Przejdź do głównej treści

Glycerin

Gliceryna w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Gliceryna

Opis składnika:

Alkohol trójwodorotlenowym powstający w procesie metabolizowania węglowodanów i lipidów. Została odkryta przypadkiem, jako odpad w trakcie produkcji mydła. Znalazła szerokie zastosowanie - od kosmetologii, przez medycynę i przemysł spożywczy, aż po pirotechnikę. Ułatwia rozpuszczanie tłuszczów a sama rozpuszcza się w wodzie i alkoholu. Zapobiega wysychaniu kosmetyków, działa konserwująco. Wiąże cząsteczki wody, dzięki czemu zapobiega jej utracie przez skórę. Jednocześnie ułatwia przenikanie składników odżywczych w głębokie warstwy skóry.

Działanie kosmetyczne:

Głęboko nawilża skórę, a jednocześnie otwiera drogę, którą wnikają do niej substancje odżywcze. Ma to szczególne znaczenie w przypadku kosmetyków do tatuażu, które aby były skuteczne, muszą działać bardzo głęboko.

Glicerynę znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.