Przejdź do głównej treści

Macadamia Integrifolia Seed Oil

Olej z nasion makadamia w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Olej z nasion makadamia

Opis składnika:

Bardzo tłusty naturalny olej pozyskiwany z nasion drzewa makadamia. Ma w składzie nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy, w tym kwas oleopalmitynowy, występujący naturalnie w ludzkiej skórze. Zapobiega nadmiernemu parowaniu wody z powierzchni skóry i jest odporny na działanie wysokich temperatur. Nie należy do olejów komedogennych, może być stosowany również przez osoby z cerą trądzikową. Polecany do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień. Nie wywołuje alergii.

Działanie kosmetyczne:

Działa nawilżająco, tworząc na powierzchni skóry film zapobiegający nadmiernej utracie wody. Dzięki niemu wytatuowana skóra pozostaje miękka, gładka i odżywiona, co wpływa na zachowanie wyraźnego konturu i żywych kolorów.

Olej z nasion makadamia znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.