Przejdź do głównej treści

Macadamia Ternifolia Seed Oil

Olej z orzechów makadamia w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Olej z orzechów makadamia

Opis składnika:

Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, składniki mineralne oraz witaminy. Działa antyoksydacyjnie, wygładzająco i przeciwzmarszczkowo, nawilża i natłuszcza skórę, tworząc na jej powierzchni warstwę zabezpieczającą przed nadmierną utratą wody. Chroni, koi i odżywia naskórek i skórę właściwą. Jest stosowany m.in. do masażu, jako że nie powoduje zatykania porów a jednocześnie uruchamia procesy wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej. Jest dobrym nośnikiem dla olejów eterycznych.

 

Działanie kosmetyczne:

Dzięki działaniu nawilżającemu i natłuszczającemu, umożliwia zachowanie dobrego stanu skóry. Dla wytatuowanych oznacza to pielęgnację wzoru, który nawet po latach zachowuje wyraźny kontur i żywe barwy.

 

Olej z orzechów makadamia znajdziesz w: 

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.