Przejdź do głównej treści

Myristyl Myristate

Myristyl Myristate w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Mirystynian mirystylu

Opis składnika:

Mirystynian mirystylu pozyskuje się między innymi z roślin – muszkatołowca, oleju palmowego lub kokosowego. Występuje on w formie miękkiego wosku, który rozpuszcza się pod wpływem temperatury ciała. Wpływa na konsystencję i stabilność kosmetyków, ułatwia aplikację oraz nadaje im białej barwy.

Działanie kosmetyczne:

Jest to emolient o właściwościach okluzyjnych (tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega utracie wody z naskórka). Wpływa na konsystencję produktu, ułatwiając jego aplikację. Nawilża, zmiękcza i wygładza skórę z tatuażami oraz zmniejsza złuszczanie się.

Mirystynian mirystylu znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.