Przejdź do głównej treści

Ocimum Sanctum Leaf Extract

Wyciąg z liści bazylii w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z liści bazylii

Opis składnika:

Ekstrakt z liści tzw. świętej bazylii, stanowiącej element medycyny ludowej głownie w Azji, w hinduizmie uosabiającej boginię Tulasi i stosowanej w rytuałach religijnych. Działa przeciwgrzybicznie, antybakteryjnie i przeciwzapalnie, a także rozgrzewająco. Zwiększa aktywność limfocytów, ma właściwości rozkurczowe i kojące. Uśmierza podrażnienia i świąd. Ma wyrazisty zapach, dominujący w całym kosmetyku.

Działanie kosmetyczne:

Tonizuje skórę, zmniejszając ryzyko zakażenia, co ma ogromne znaczenie w pierwszym etapie gojenia się tatuażu. Później istotne jest znaczenie ekstraktu jako substancji odpowiadającej za odpowiednie nawilżenie i uelastycznienie skóry.

Wyciąg z liści bazylii znajdziesz w: 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.