Przejdź do głównej treści

Propanediol

Propanediol w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Glikol roślinny

Opis składnika:

Glikol roślinny powstaje w procesie fermentacji cukrów z kukurydzy. Jest więc składnikiem pochodzenia naturalnego. W kosmetykach pełni szereg funkcji, dzięki czemu jest to bardzo cenny składnik. Dodatkowo jest to świetna, ekologiczna i bezpieczna alternatywa dla innych glikoli.

Działanie kosmetyczne:

Propanediol poprawia konsystencję kosmetyku. Jest również rozpuszczalnikiem i stabilizatorem. Zwiększa wchłanianie składników aktywnych, ponieważ jest dla nich świetnym nośnikiem. Wspomaga działanie konserwantów – dzięki zastosowaniu glikolu roślinnego w kosmetyku, można zredukować zawartą w nim ilość konserwantów. Działa kondycjonująco i nawilżająco zapewniając lepszy wygląd wytatuowanych obszarów.

Glikol roślinny znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.