Przejdź do głównej treści

Prunus Armeniaca Kernel Oil

Olej z pestek moreli w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Olej z pestek moreli

Opis składnika:

Olej naturalny pozyskiwany z pestek moreli zwyczajnej, rosnącej powszechnie w Europie, Azji i obu Amerykach. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały. Łatwo się wchłania, ogranicza transepidermalną utratę wody. Wspiera regenerację komórek i stymuluje produkcję kolagenu. Nadużywany przez osoby z tendencją do trądziku, może działać komedogennie. Odpowiada również za nadawanie kosmetykowi zapachu. Może być stosowany przez kobiety w ciąży i dzieci.

Działanie kosmetyczne:

Chroni skórę przed nadmierną utratą wody i wspiera jej regenerację, co jest szczególnie istotne w przypadku skóry wytatuowanej. Wspiera regenerację skóry ze świeżym tatuażem i pomaga zachować jego estetyczny wygląd po wielu latach.

Olej z pestek moreli znajdziesz w:

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.