Przejdź do głównej treści

Silver Citrate

Silver Citrate w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Cytrynian srebra

Opis składnika:

Organiczna pochodna kwasu cytrynowego. Działa dezynfekująco, bakteriobójczo i grzybobójczo. Jest powszechnie stosowany w antyperspirantach, ponieważ nie dopuszcza do rozwoju drobnoustrojów, odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach. Chroni nie tylko skórę, ale także sam kosmetyk, wydłużając jego przydatność do stosowania po otwarciu. Stanowi składnik wielu środków czystości oraz dezodorantów do wnętrz. Jednocześnie nie powoduje podrażnień, dlatego może być stosowany nawet na uszkodzoną skórę. Stanowi popularny składnik żelów antybakteryjnych do rąk.

Działanie kosmetyczne:

Jego głównym zadaniem jest zablokowanie rozwoju drobnoustrojów na skórze, bez niepożądanego efektu wysuszenia. Ma to szczególne znaczenie w przypadku kosmetyków do tatuażu, stosowanych na świeżą ranę (np. mydła).

Cytrynian srebra znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.