Przejdź do głównej treści

Sodium Hyaluronate

Sodium Hyaluronate w kosmetykach od tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Hialuronian sodu

Opis składnika:

Pochodna kwasu hialuronowego. Występuje naturalnie u organizmów żywych (np. jako składnik ludzkich łez). Zabezpiecza przed nadmiernym odparowaniem wody z naskórka, pobudza produkcję kolagenu, przez co przyspiesza proces regeneracji. Jest istotnym składnikiem ścian naczyń krwionośnych, mazi stawowej czy strun głosowych. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, działa również przeciwbakteryjnie i immunosupresyjnie. Jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania większości tkanek i organów. Jest powszechnie stosowany w kosmetyce i w medycynie.

Działanie kosmetyczne:

Zatrzymuje w skórze cenną wodę, przez co jest ona odpowiednio nawilżona. Wspiera transport składników odżywczych, wspiera regenerację skóry. Jest niezbędny zarówno w pierwszym etapie gojenia tatuażu, jak i dla późniejszej jego pielęgnacji.

Hialuronian sodu znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.