Przejdź do głównej treści

Sorbitan Olivate

Sorbitan Olivate w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Oliwian sorbitolu

Opis składnika:

Oliwian sorbitolu jest składnikiem pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się go między innymi z oliwy z oliwek. Dzięki swoim właściwościom emoliencyjnym i emulgującym znajduje szerokie zastosowanie w wielu produktach kosmetycznych.

Działanie kosmetyczne:

W kosmetykach pełni rolę emulgatora – łączy ze sobą niełączące się ze sobą fazy kosmetyku, tworząc jednolitą emulsję. Ma więc istotny wpływ na ostateczną konsystencję produktu oraz wydłuża jego trwałość, zapobiegając rozwarstwianiu. Ponadto jest też emolientem, czyli tworzy na powierzchni skóry ochronny film, który zapobiega odparowywaniu wody. Ma więc pośredni wpływ na nawilżenie wytatuowanej skóry.

Oliwian sorbitolu znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.