Przejdź do głównej treści

Tocopherol

Witamina E w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Witamina E

Opis składnika:

Naturalny związek organiczny o właściwościach antyoksydacyjnych. Spowalnia działanie wolnych rodników, a co za tym idzie – proces starzenia się skóry. Wspomaga regenerację, a także ma właściwości przeciwzapalne. Chroni naturalną barierę lipidową, nawilża skórę i redukuje powstawanie przebarwień. Jest stosowany również w kosmetykach do włosów, ponieważ stymuluje ich wzrost i chroni przed nadmiernym wydzielaniem sebum. Jest szczególnie polecany dla osób o wrażliwej cerze, jak również dla alergików.

Działanie kosmetyczne:

To najpopularniejszy naturalny konserwant. Przywraca blask skórze, a także głęboko ją dożywia i nawilża. Tatuaż jest dzięki temu skutecznie chroniony przed utratą koloru i konturu. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji nowej dziary.

Witaminę E znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.