Przejdź do głównej treści

Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Expressed

Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Expressed

Nazwa zwyczajowa:  Olejek eteryczny z pomarańczy

Opis składnika:

Pozyskiwany jest on ze skórek pomarańczy w wyniku tłoczenia na zimno lub destylacji. Ma on żółto-pomarańczową barwę i charakterystyczny, słodko-cytrusowy zapach z domieszką goryczy. Stosuje się go od tysięcy lat ze względu na swoje działanie biologiczne. Jest popularnym składnikiem wielu produktów kosmetycznych i perfumeryjnych.

Działanie kosmetyczne:

Główną rolą w kosmetyku olejku eterycznego jest nadanie mu odpowiedniego zapachu. Działa on orzeźwiająco, relaksująco i terapeutycznie. Do tego wykazuje działanie biobójcze dzięki czemu hamuje rozwój drobnoustrojów. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym zmniejsza stan zapalny w obrębie świeżego tatuażu. Przyspiesza gojenie ran wspomagając prawidłowe gojenie wytatuowanej skóry.

Olejek eteryczny z pomarańczy znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.