Przejdź do głównej treści

Octyldodecyl Oleate

Octyldodecyl Oleate

Nazwa zwyczajowa: Oleinian oktyldodecylu

Opis składnika:

Oleinian oktyldodecylu jest estrem pozyskiwanym z oliwy z oliwek. Występuje w postaci cieczy o żółtej barwie. To emolient o działaniu zmiękczającym i nawilżającym skórę.

Działanie kosmetyczne:

W kosmetykach pełni przede wszystkim funkcję emolientu. Oznacza to, że tworzy na skórze film, który zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z naskórka. Bierze więc pośredni udział w nawilżeniu skóry. Ponadto zmiękcza skórę oraz ułatwia rozprowadzanie kosmetyku. 

Oleinian oktyldodecylu znajdziesz w:

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.