Przejdź do głównej treści

Coco-glucoside

Coco-glucoside w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa:  Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego

Opis składnika:

Substancja powierzchniowo czynna. Wykazuje działanie spieniające w kosmetyku. Pełni również rolę emulgatora – umożliwia powstanie emulsji. Emulsją nazywamy połączenie fazy wodnej z olejową w kosmetyku. Zapewnia stabilność formuły kosmetycznej i umożliwia dodanie do niej substancji rozpuszczalnych w wodzie. Połączony z innymi składnikami myjącymi, stabilizuje i poprawia jakość piany. Odpowiada za odpowiednią konsystencję kosmetyku dzięki wytwarzaniu mieszanych miceli.

Działanie kosmetyczne:

Ma działanie myjące i spieniające. Jest delikatny i nie podrażnia skóry. Wykazuje również delikatne działanie pielęgnujące. Nie podrażnia ani nie wywołuje pieczenia skóry, co jest bardzo ważne w pielęgnacji świeżych tatuaży.

Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.