Przejdź do głównej treści

Octyldodecanol

Octylododecanol (Oktylododekanol) w kosmetykach Loveink

Nazwa zwyczajowa: Oktylododekanol

Opis składnika:

Oktylododekanol to organiczny związek chemiczny z grupy alkoholi, powszechnie stosowany w kosmetykach. Może pełnić w nich wiele funkcji. Jako rozpuszczalnik dla innych składników, pozwala na ich równomierne rozprowadzenie i mieszanie. W kosmetykach, które zawierają zarówno składniki wodne, jak i tłuszczowe, oktylododekanol może działać jako stabilizator emulsji, pomagając w utrzymaniu ich jednorodnego połączenia i zapobiegając rozwarstwianiu się produktu.

Działanie kosmetyczne:

Jako emolient, pomaga w zmiękczeniu i wygładzeniu skóry. Tworzy na niej warstwę ochronną, która zapobiega nadmiernemu odparowaniu wody. Jego właściwości nawilżające są szczególnie przydatne w przypadku suchych obszarów skóry, które mogą być bardziej podatne na utratę wilgoci. Ponadto, oktyldodekanol może także pomóc w utrzymaniu intensywności kolorów tatuażu poprzez utrzymanie odpowiedniego nawilżenia skóry, co przeciwdziała wysuszeniu i łuszczeniu, które może prowadzić do blaknięcia lub matowienia barw.

Oktylododekanol znajdziesz w:

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.