Przejdź do głównej treści

Glyceryl Stearate

Stearynian glicerolu (glyceryl stearate) w kosmetykach do tatuażu

Nazwa zwyczajowa: Stearynian glicerolu

Opis składnika:

Stearynian glicerolu jest estrem gliceryny oraz glicerolu. To powszechnie stosowany w kosmetykach emolient i emulgator. Pełni rolę konsystencjotwórczą, stabilizującą oraz pielęgnującą w kosmetykach.

Działanie kosmetyczne:

Stearynian glicerolu wpływa na miękkość i nawilżenie wytatuowanej skóry. Tworzy na niej warstwę ochronną, dzięki czemu zmniejsza utratę wody wskutek parowania. W produktach kosmetycznych pełni również funkcję emulgatora. Oznacza to, że łączy w kosmetyku fazę wodną i olejową tworząc jednorodną konsystencję (emulsję). Wpływa na konsystencję oraz właściwości aplikacyjne kosmetyku. 

Stearynian glicerolu znajdziesz w:

 

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.