Przejdź do głównej treści

Polyhydroxystearic Acid

Polyhydroxystearic Acid w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa:  Kwas polihydroksystearynowy

Opis składnika:

W kosmetykach pełni funkcję emulgatora – łączy fazę wodną z olejową tworząc emulsję. Poprawia konsystencję kosmetyku i ułatwia jego rozprowadzanie. Zwiększa również stabilność kosmetyku i wydłuża jego trwałość. Umożliwia łączenie się nierozpuszczalnych składników z formułami kosmetycznymi – na przykład minerałów i pigmentów. Wykorzystuje się go często jako składnik w kosmetykach z mineralnymi filtrami przeciwsłonecznymi.

Działanie kosmetyczne:

Tworzy na skórze warstwę ochronną, zapobiegającą odparowaniu wody. Pośrednio więc działa nawilżająco. Dodatkowo natłuszcza i zmiękcza skórę. Zapobiega to nadmiernemu wysuszeniu wytatuowanej skóry.

Kwas polihydroksystearynowy znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.