Przejdź do głównej treści

Stearic Acid

Stearic Acid w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa:  Kwas stearynowy

Opis składnika:

Naturalny nasycony kwas tłuszczowy. Pełni rolę emulgatora – umożliwia stworzenie emulsji, łącząc ze sobą fazę wodną i olejową. Jest stabilizatorem oraz wydłuża okres ważności kosmetyku.  Stosowany jest jako dodatek do kosmetyków czyszczących po umyciu ciała środkami powierzchniowo-czynnymi. Substancje myjące wymywają warstwę tłuszczową naskórka, co może powodować przesuszenie. Kwas stearynowy zapobiega temu i odbudowuje warstwę lipidową. 

Działanie kosmetyczne:

Pośrednio nawilża dzięki tworzeniu warstwy lipidowej na powierzchni naskórka. Zapobiega wysuszeniu skóry w obrębie świeżego tatuażu, co mogłoby pogorszyć postęp gojenia i implementacji pigmentu.

Kwas stearynowy znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.