Przejdź do głównej treści

Silica

Silica w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Krzemionka

Opis składnika:

Krzemionka nazywana jest również dwutlenkiem krzemu. To składnik pochodzenia naturalnego, który można znaleźć między innymi w minerałach i roślinach takich jak skrzyp polny. Może być pod postacią białego proszku i przejrzystych kryształków. Nie rozpuszcza się w wodzie, a w kosmetykach pełni rolę stabilizatora, ponieważ powstrzymuje rozwarstwianie się emulsji. Wpływa na konsystencję kosmetyku – zapobiega zbrylaniu oraz zwiększa lepkość.

Działanie kosmetyczne:

Krzemionka działa ściągająco oraz absorbuje nadmiar łoju. Ma również działanie pielęgnacyjne i wygłądzające skórę - odbija światło poprawiając jej wygląd.

Krzemionkę znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.