Przejdź do głównej treści

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Olej ze słodkich migdałów w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Olej ze słodkich migdałów

 

Opis składnika:

Naturalny emolient o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, makro i mikroelementów, protein oraz witamin. Regeneruje warstwę lipidową i poprawia ukrwienie skóry, uszczelniając ściany naczyń krwionośnych. Przejawia silne właściwości antyoksydacyjne i chroni skórę przed działaniem wolnych rodników. Pobudza produkcję włókien kolagenowych i wytwarza barierę chroniącą skórę przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Powszechnie stosowany w kosmetyce, bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży.

 

Działanie kosmetyczne:

Ogranicza nadmierne odparowanie wody z powierzchni skóry, przez co przyczynia się do jej nawilżenia. Uelastycznia i wspomaga regenerację. Sprawia, że świeży tatuaż goi się w korzystniejszych warunkach, a wyleczony zachowuje atrakcyjny wygląd na dłużej.

Olej ze słodkich migdałów znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.