Przejdź do głównej treści

Sodium Levulinate

Sodium Levulinate w kosmetykach do tatuażu | Loveink

Nazwa zwyczajowa: Sól sodowa kwasu lewulinowego

Opis składnika:

Jest to sól sodowa kwasu lewulinowego, która jest pozyskiwana z kukurydzy. Działa przede wszystkim bakteryjnie, równocześnie będąc bardzo delikatnym i bezpiecznym dla skóry składnikiem. Może być stosowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży oraz skór suchych i wrażliwych.

Działanie kosmetyczne:

Pełni rolę naturalnego konserwantu, hamując rozwój drobnoustrojów i bakterii w kosmetyku. Ponadto stabilizuje pH, co jest bardzo ważne dla prawidłowej kondycji skóry.

Sól sodową kwasu lewulinowego znajdziesz w:

Komentarze

Skomentuj jako pierwszy.
Wszystkie komentarze podlegają moderacji
Twój koszyk
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujmy za zapis do newslettera Dzięki! Powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny! Maksymalna liczba elementów została już dodana Do dodania do koszyka pozostał już tylko jeden produkt Do dodania do koszyka pozostało już tylko [num_items] pozycji.